Uit met de blues: een groen trouwpak

De trendkleuren van het pak. Wie bepaalt what’s hot and what’s not? Volgens insiders is het een zeer select groepje Italianen die (zo stel ik het met dan voor) tijdens een goed diner waar de wijn rijkelijk vloeit in een weelderige villa aan het Comomeer 2 keer per jaar de zongebruinde koppen bij elkaar steken en met veel handgebaren en passie nadenken over flamboyante tinten voor de trendsetters, ingetogen palletten voor de de executives en alles wat daartussen zit. Zodra de witte rook uit de schoorsteen komt, zijn wij er als de kippen bij en de verlossende woorden voor het komende seizoen aan te horen.

Soms is het simpel; blauw voert nog altijd de boventoon in de pakkenwereld. Of het nu zakelijk is, voor trouwen of casual, blauw biedt zoveel variatie dat er voor elke persoon en gelegenheid wel wat in te vinden is. Maar het podium moet natuurlijk gedeeld worden. Lange tijd pakte grijs consistent het zilver en was het brons weggelegd voor de trends. Tijden veranderen. Bij ons staat tegenwoordig groen op nummer twee en zijn de earth tones aan een inhaalslag begonnen. We vertellen je graag meer.

Warm of koel

Met warm en koel bedoelen we niet het weer (daar komen we later op). We doelen hiermee op de tint. Om je een idee te geven: blauw en grijs zijn koel, bruin en rood zijn warm. Natuurlijk valt hierin te spelen, en sommige tinten binnen die kleuren doen dat ook. Maar weinig blinken daar zo in uit als groen. Dit zorgt ervoor dat je, afhankelijk van je tint groen, een stuk meer mogelijkheden hebt wat betreft het combineren. Daarom is groen niet alleen top voor een pak, maar ook heel geschikt als jasje of als losse broek.

Textuur

Groen zien wij toch het liefst effen. Maar verwar effen niet met glad. Ruitjes en strepen tref je zelden. Textuur daarentegen is immens populair. Textuur zorgt namelijk voor een minder formeel of klassiek ogend item. Het geeft visueel meer diepte. Wevers creëren dit door de klassieke woldraad te vermengen met linnen, katoen, zijde, mohair, cashmere, of elastan. Deze blends geven een gemeleerd effect.

Seizoenen

In het voorjaar en de zomer zien we blends die linnen, katoen, mohair en cool wool bevatten. Ze zijn wat minder “zwaar”, geven een zomers gevoel. De groene tint mag onder het zonnetje sprankelend en uitgesproken zijn.

In het najaar zien we mengingen van wol met cashmere, alpaca, vicuna of soms zelfs een winter-cotton. Flanel wol is in het najaar het meest populair. Liefst eentje waar een paar verschillende groentinten gemengd zijn of ondersteund worden door een een andere warme tint.

Als het om een trouwpak gaat, willen we vaak shinen. Figuurlijk sowieso maar letterlijk ook op een subtiele manier. Daarom tref je in alle seizoenen blends aan waar af en toe wat zijden in te vinden is (mocht je daar naar op zoek zijn).

Kom een keer langs en laat je inspireren door ons grote aanbod in groen.

Chris van Luxemburg
Be the first to comment...
Leave a comment