Het trouwpak: wat mag het kosten?

Bij het uitzoeken van een trouwoutfit is het niet de eerste vraag die je jezelf moet stellen. Het belangrijkst is dat jij een prachtige outfit aanhebt die dag waar jij je prettig in voelt. Dat maakt de vraag natuurlijk niet minder belangrijk. Menig bruidegom zal vast een budget (of een grove schatting) in hun hoofd hebben. Goed nieuws: met bijna elk budget kun je bij PAKKEND slagen. Maar wat kost een trouwpak dan precies? In dit artikel nemen we het in drie handige treden met je door.

De eerste stap
Handig om als eerst te weten: de stof bepaalt de prijs. De stijlopties hebben daar (m.u.v. full canvas of smoking) geen verdere invloed op. Bij PAKKEND heb je voor €600-900 al een outfit op maat. De stoffen in onze huiscollectie bieden al een gigantische keuze, van seasonals tot year-round en voor hele pakken of outfits. In deze categorie vind je ook al de eerste stoffen van de wevers. Bijvoorbeeld Carnet, Cerruti, Drago of Huddersfield—allemaal van wereldkwaliteit—hebben al een hoop te bieden voor deze prijs. Alles semi canvas en van 100% natuurlijke materialen. 

Stap twee
Als je meer wilt zien van onze imposante kast vol stofboeken land je al gauw op €900-1200. Hierbinnen kan je kiezen uit een stof van bijna elke wever die wij hebben (en het zijn er nogal wat). Maar wat biedt deze prijsverhoging, naast meer keuze? Omdat het gros van de prijs voortkomt uit de materialen mag je er ook van uitgaan dat deze wat spannendere opties bieden. Luxe blends voor jasjes of pakken met een hogere super-graad (de fijnheid van de draad) en gewicht. De hogere super-graad biedt stoffen met een rijkere touch, het hogere gewicht stoffen met een droge hand die doorgaans een slag duurzamer zijn. 

Het laatste stapje
Nou ja, ‘stapje’. Als je onze hele collectie vanaf €1200 afgaat eindig je ergens rond de €30.000. Daar zitten natuurlijk een hoop kleinere stapjes tussen. In deze brede categorie is het mooier om te gaan voor een handgemaakte afwerking door middel van een full canvas constructie. Qua materialen wordt het hier, zoals te verwachten is, een slagje luxer. Scabal is hier een echte uitblinker. Als een van ‘s wereld beste wevers zijn ze wat duurder, maar het zou oneerlijk zijn om het wol van Scabal te vergelijken met dan van andere wevers. Natuurlijk kan je in deze categorie ook kijken naar de luxe stoffen. Cashmere, baby alpaca en vicuna; materialen die de absolute crème de la crème zijn. Natuurlijk heeft dit een keerzijde, de stoffen zijn vaak wat fragieler, maar wel oh zo zacht. Voor zo’n prijs mag dat natuurlijk ook wel.

Maarten Gooskens
Be the first to comment...
Leave a comment