Vintage Vibes: trouwen in tweed

Het najaar biedt genoeg mogelijkheden voor een uitgesproken trouwoutfit. Wees dan ook niet bang om voor echte seizoensmaterialen te kiezen. In deze blog kijken we naar tweed. De reputatie van ouderwetse stoffige jasjes heeft het allang niet meer. Tweed biedt een look met diepgang. Rijke, warme kleuren en een speelse textuur maken tweed bij uitstek een stof voor de casual trouwoutfit.

Down-dressing
Een van onze vaste aanraders bij tweed is down-dressing. Oftewel: combineer het met casual items. Zo vermijd je dat het geheel oubollig gaat aanvoelen. Tweed combineert heel goed met denim. We dragen allemaal graag jeans, dus waarom zou je niet trouwen in een mooie maatjeans met een tweed maatjasje

Retro look
Als je toch wat formeler wilt gaan kun je met tweed een coole retro look samenstellen. Tweed wordt toch veel geassocieerd met zware, Britse pakken en jasjes. Natuurlijk wil je het wat jonger en vlotter maken. Tweed, als zware stof, heeft prachtige drape van zichzelf; je jasje ongevoerd en ongevuld laten geeft het geheel een jongere uitstraling. Combineer een tweed jasje en vestje met soortgelijke texturen, bijvoorbeeld een flanellen broek.

Maarten Gooskens
Be the first to comment...
Leave a comment