De pasvorm van je trouwpak: hoe zit het nou?

Wanneer je jouw trouwoutfit op maat wil laten maken, zul je vaak horen dat het dan perfect zit. Maar wat is dat dan precies? Perfect is voor iedereen anders. Toegegeven, wij zijn ook schuldig aan het maken van deze claim, maar er schuilt natuurlijk een waarheid achter. Er is niet één pasvorm die we bij iedereen op de juiste maat aanmeten. Perfect is iets heel persoonlijks; dat is wat goed maatwerk mogelijk maakt. 

On trend met je pasvorm
Natuurlijk moet je outfit goed zitten. Maar goed kan op veel manieren. De tijden van de loeistrakke broek en het korte, knellende jasje zijn inmiddels wel passé. Tegenwoordig zie je dat je pasvorm beweegt richting comfort door een wat relaxtere fit. De broek mag wat wijder op de benen en wat hoger gedragen worden. Je kan er zelfs voor kiezen om een bandplooi (of twee) en een royale omslag te nemen. Kies er wel voor om de broek zonder knik te dragen, dan oogt het geheel clean. Wat het jasje betreft mag het weer wat langer en de sluiting wat lager. Ook raden wij altijd aan om voor een voller rever en een zachte schouder te kiezen. Met deze moderne pasvorm creëer je een elegant silhouet dat comfortabel oogt en draagt.  

Wat werkt voor jou?
Niet elke pasvorm is voor iedereen weggelegd. En misschien nog wel belangrijker, niet iedereen vindt elke pasvorm mooi. Wij zijn dan ook niet streng. Veel aspecten van de pasvorm draaien om het creëren van optisch bedrog. Met een hogere broek ogen je benen langer en slanker. Met de juiste mouwlengte kan je relatief korte of lange armen in verhouding trekken. Zo zijn er tal van dat soort pasvorm “vuistregels” die we aanhouden om het gewenste effect te bereiken. Maar iedereen is anders. Kijk dan ook vooral naar het totaalplaatje: een wijde broek met een slank jasje zal uit verhouding ogen. Daarom zien wij dat niet als regels maar richtlijnen, die wij buigen naar jouw wensen en postuur. Boek een afspraak voor ‘information & consult’ en laat een van onze personal tailors jouw adviseren over de mogelijkheden.

Maarten Gooskens
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter