Alles behalve stoffig: waar laat ik mijn trouwpak van maken?

Kleur is belangrijk. Maar bij het kiezen van de perfecte stof is het slechts de helft van het verhaal. Verschillende soorten wol, linnen katoen met uiteenlopende gewichten en wevingen; er is keuze te over. Hoe kom je er nou achter welke stof de juiste is? 

Dragen na de bruiloft? All-seasons
Je laat niet elke dag een pak op maat maken, daarom is veelzijdigheid wel zo fijn. Als je een pak wilt dat je na het trouwen nog vaker aan kan raden wij aan om een stof te kiezen die het hele jaar door te dragen is. Grijs of blauw zijn dan makkelijke kleuren. Voor het gewicht kan je het beste kijken naar wol tussen de 250 en 300 gram. 

Winter of zomer bruiloft? Seizoensstoffen
Stoffen die zich specifiek op een seizoen richten zijn vaak een slagje spannender. Materialen zoals linnen, katoen, flanel of tweed hebben door hun unieke eigenschappen net wat meer karakter. Als het zonnige strand of de winterse knusheid een onmisbaar onderdeel is van je bruiloft sluit een pak in een seizoensstof daar naadloos bij aan. Laat onze personal tailors je adviseren welke stof het beste bij jouw bruiloft past. 

Weving: hoe zit dat nou?
Niet elk materiaal levert dezelfde stof op. De manier van weven kan een net zo grote impact hebben op de look en feel als de kleur. Zo heeft wollen twill een prachtige natuurlijke glans en geeft en birdseye of sharkskin een stof wat meer diepte. Kortom: kleur is belangrijk, maar vergeet materiaal en weving niet.

Maarten Gooskens
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter