Het trouwpak voor de Winter Wonder Wedding

Trouwen in een winter wonder land. Hoe cool. En hoe slim. Immers, je loopt geen risico op een verregende beach-wedding en je hoeft ook niet een maand lang 6 weer-apps in de gaten te houden omdat je er toch op hebt gegokt dat het op 20 augustus op dat landgoed in Limburg 24 graden wordt. Trouwen op een bergtop tijdens het skiseizoen geeft een prachtig decor. Besneeuwde bergtoppen, een idyllisch laagje sneeuw op de sparren en een slee om je van A naar B te brengen. De vraag is; hoe kleedt een bruidegom zich voor deze gelegenheid?

Net als bij een trouwfeest in elk ander jaargetijde bestaat de mogelijkheid als bruidegom in een klassiek donkerblauw pak (wellicht 3-delig) te gaan trouwen en je te wapenen tegen de kou door een thermo-ondergoedje aan te trekken. Zorg dan wel even voor een schoen met een beetje grip want jouw zwarte leren gesp-schoen zal de voeten niet lang warm houden. Je kunt wel kijken naar TigerGrip shoe covers (trendy rubberen hoesjes die jouw leren stappers beschermen tegen water en dus koude voeten) als je toch besluit voor deze look te gaan .

Winterstoffen

Zou het niet veel spannender zijn om jouw trouwpak aan te laten sluiten bij de omgeving? Mag ik dan voorstellen om te denken aan een flanel 3-delig pak? Ga voor een mooie gemêleerde worsted flanel (goede verkopers, zoals die bijvoorbeeld bij mijn club rondlopen ; ), weten wat ze tevoorschijn moet halen). Denk aan een mooie staalblauw met een contrasterend vestje voor het formele deel van de dag. Of een diepe groentint of warme bruin/grijs tint afgestyled met off white details die enerzijds zorgt voor een mooi contrast met de witte omgeving en anderzijds aansluiten bij de jurk van de bruid. (je zou hier kunnen denken aan een linkje naar het vorige artikel trouwpak matchen met de jurk)

Smart Casual

Winter trouwpakGa je in de avond voor een chalet met openhaard en mag het op het gebied van kleding allemaal wat minder dressed? Draag dan bijvoorbeeld een dunne wollen of flanel wollen broek met een shirt en een double breasted vestje. Een mooie suède brogue schoen (of leer als je toch nog een beetje door de sneeuw dient te banjeren) met een dikkere zool is perfect voor de setting. Is dit voorstel nog steeds te veel van het goede voor de sfeer van jouw bruiloft?

Waarom zou je ’s avonds dan niet gewoon een winter katoenen broek aantrekken met daarbij een clean wit shirt en knitted dasje en een mooie merino wollen cardigan of v-neck in een warme taupe tint. Draag er een simpele witte leren sneaker onder. Regel voor het bruidspersoneel ook een knitted dasje in een andere tint.

Tips & tricks

  • Vergeet niet te denken aan een mooie mantel of overjas. Ik ga er vanuit dat jullie foto’s willen nemen in de frisse berglucht. Trust me, jouw ski-jack dragen over het trouwpak haalt de romantiek aardig weg
  • Zoals ik al aangaf: thermo-ondergoed
  • Een leren handschoen is handig wanneer je langere tijd buiten bent. Evenals bij het eerste puntje zijn de ski-handschoenen hier niet voor geschikt
  • Kale mannen… overweeg een hoed of stijlvol knitted mutsje

Zoals altijd geldt voor het samenstellen van het trouwpak voor de bruidegom; houd je niet in. Je trouwt maar één keer. Maar zorg te allen tijde dat je comfortable bent in jouw outfit.

Chris van Luxemburg