Stijlvol trouwen doe je zo….Part 2

Trouwen is hip (dat is geen nieuws meer). Maar aan je trouwfeest een thema meegeven, bestaat nog niet zo heel erg lang. Het is dan volgens mij ook geen overbodige luxe om wat tips en tricks uit te delen die ervoor moeten zorgen dat de bruidegom zo stijlvol en comfortabel mogelijk down the isle gaat. Eerder bespraken we de klassieke bruiloft. vandaag de populaire festival bruiloft.

De festival bruiloft

Deze bruiloft heeft een karakter dat veel informeler is dan de eerder behandelde klassieke bruiloft. De gasten hebben geen strak programma en bewegen zich vrij tussen verschillende plekken waar gedanst, gegeten, gerelaxt en gehangen kan worden. De festival bruiloft speelt zich doorgaans buiten af. Vanzelfsprekend houden jullie rekening met het onvoorspelbare Nederlandse weer en hebben dus enkele indoor escapes (bijvoorbeeld in de vorm van kleurrijke tenten) geregeld.stijlvol trouwen part 2

Kleurrijk is een goede term om de kleding voor een festival bruiloft te duiden voor de bruidegom. Dit type bruiloft geeft in vergelijking tot een klassieke variant veel meer ruimte aan de bruidegom en gasten om zich te stylen. Denk bijvoorbeeld aan: 2-tone schoenen, het combinatie-pak, een vestje in combinatie met een pantalon, stijlvolle hoedjes, gehaakte strikjes, opgerolde mouwen, double breasted gilets en bretels.

Materialen en kleuren

Waar het bij de klassiek trouwen gebruikelijk is om te werken met (fijne) wol wevingen voor het pak (met soms wat zijden of mohair voor gewenste glans of sprongkracht in het pak) is voor de festival bruiloft een keur aan blends mogelijk. We kennen mixen van o.a. wol/linnen, wol/zijden/linnen, wol/mohair, wol/hennep of katoen.

Een blend geeft een stof meer structuur en maakt de outfit minder formeel. Precies dàt waar je naar op zoek kunt zijn omdat dit soort materialen goed aansluiten bij de sfeer van de dag. Leg je er meteen bij neer dat sommige blends kreuk horen te vertonen.

Tip: wil je toch met een strak ongekreukt pak op de trouw foto? Zorg dan dat je niet eerst met je linnen pak een lange autorit plant (trek sowieso je jasje uit in de auto maar dat geldt voor iedereen altijd). Of denk aan een dag- en een avond-outfit (wanneer je over het budget beschikt).

Bij de festival bruiloft zien we veel kleur. In het komende seizoen veel pastel tinten, frisse blauw tinten maar ook (de juiste) groen tinten en bordeaux elementen. Ruitjes zijn in, streepjes zijn uit. Fijne wevingen zoals een klein pied-de-poule patroon, een verfijnde birds-eye of pin point dragen wederom bij aan een iets informelere maar toch dressed outfit.

Comfort vs. Looks

Bij de festival bruiloft staat comfort hoog op het lijstje. Wij zien natuurlijk liever niet lowlands of pinkpop kleding maar het pak van de bruidegom mag best ietsje losser aangemeten worden. De hiervoor genoemde materialen dragen hier automatisch aan bij. In dit thema is het best geoorloofd om je wat eerder op de avond van het colbert te ontdoen, de mouwen op de rollen en met de voeten in het gras te staan.

Tip voor de gasten: vergeet niet dat er nog altijd etiquette gelden binnen dit ontspannen thema. Pas als de gastheer (lees: bruidegom) zijn jasje uittrekt, mogen de gasten dit ook doen.

Stijlvol trouwen part 2
Naast het comfort mag de bruidegom best een statement maken met zijn look. We gaven al aan dat een nachtblauw pak met zijden gilet bij dit type bruiloft niet vaak worden gekozen en dat je best voor kleur mag gaan. Ook op het gebied van accessoires en styling mag met iets meer bravoure te werk worden gegaan. Kies bij je bordeaux kleurige pak een zandkleurig double breasted gilet. Draag hierbij een stijlvol strikje met een kleurrijk pochet. En loop zorgeloos (en vooral pijnvrij) op een suède loafer zonder sokken.

Afwerking

Verkeer je in de positie dat je jezelf een pak aan laat meten denk dan goed aan de afwerkingsopties van jouw speciale pak. Kies voor een iets (of veel) breder rever, laat deze mooi doorputten (doorstikken). Denk eens na over een colbertje met een enkele split, opstikzakken, een broek met een omslag en een half gevoerd of unconstructed item (een jasje zonder binnenwerk valt soepeler, draagt zoals je favoriete merino wollen trui en is een stuk minder formeel).

Ok, toegegeven dat de door mij geschetste plaatjes misschien iets te veel over de top kunnen zijn voor jou, staat het je vrij er een paar elementen uit te halen en hier eens rustig je gedachten over te laten gaan.

Step out of your comfort zone and be the most comfortable and stylish groom you will ever be.

Tip: van een beetje coördinatie tussen bruid en bruidegom is nog nooit een bruidsfoto slechter geworden. Gaan jullie beiden voor kleur; geef elkaar dan een palet mee waarbinnen jullie kleuren op elkaar af kunnen stemmen. Met behulp van een kleurenwaaier is dit makkelijk te regelen.

Chris van Luxemburg

Eigenaar


Doe alvast inspiratie op in ons lookbook