Stijlvol trouwen doe je zo … Part 3

Na de klassieke– en festival bruiloft onder de loep te hebben genomen, is het nu bij stijlvol trouwen tijd voor:

De bruiloft in het buitenland.

In het buitenland trouwen heeft iets extra romantisch en exotisch voor veel bruidsparen.

Ook al hebben we wel eens een bruidegom gekleed voor een trouwfeest in een chalet bovenop een piste; toch zijn de zon-zee-strand-locaties veruit favoriet. Lekker relaxt met je voeten in het zand je bruiloft vieren met vrienden en familie in een chille vakantie vibe.

De meest voor de hand liggende kledingkeus wanneer je naar het strand of naar die leuke wijngaard gaat, is de short (of zwemshort) en T-shirt of het ontblote bovenlijf. Dit is maar voor weinig buitenlandse bruiloften weggelegd. Daarbij is het als goed gastheer en gastvrouw ook not done om je gasten te bezwaren met een dergelijke outfit. Zie je jouw schoonouders al zitten?

Kortom: tijd om wat licht in de duisternis te schijnen en wat dieper in te gaan op de dress mogelijkheden bij dit huwelijksthema. En dan natuurlijk specifiek voor de bruidegom.

Stijlvol trouwen pakken

Step outside the box

We concludeerde al dat de sfeer van de bruiloft in het buitenland relaxt mag worden genoemd. Waarom zou de bruidegom dat ook niet voor zichzelf laten vertalen in zijn outfit? Step outside the box en ga niet blind voor een wollen all seasons pak. Tenzij je voortdurend kunt genieten van een heerlijke zeebries en ook de nodige schaduwplekken op kunt zoeken, ga je het gegarandeerd te warm krijgen in een wol van bijvoorbeeld 270 gram. Denk ook goed na of het verstandig is bij warmere temperaturen te kiezen voor een 3-delig pak. Wellicht is het leuker om een giletje te dragen tegen de avond bij het feest?

Tip: neem een extra shirt zodat je fris aan het tweede deel van de dag kunt beginnen.

Geschikte materialen

Wij stellen vaak de volgende materialen aan onze bruidegommen en entourage voor:

– Linnen

: voor de man die echt een luchtig pak wenst en die de mooie kreuk die met dit materiaal gepaard gaat graag op de koop toeneemt

– Katoen

: net als linnen een perfecte stof voor de warmere oorden. Geeft een casual uitstraling die wordt onderstreept door het kreuk die ook het katoen geeft

– Wol/linnen

: voor de man die evengoed een zomerse look wenst maar de kreuk iets meer in toom wenst te houden

– Cool wool

: Een speciaal voor warme locaties bedachte weving. Hierbij worden de draden in een open structuur geweven waardoor de stof heel goed ademt en niet kreukt. Enige nadeeltje (maar niet voor iedereen) is dat een typische cool wool nagenoeg geen glans meegeeft die sommige bruidegommen nou juist zoeken

– Wol/linnen/zijde

: Wol voor de sprongkracht in het pak die de kreukjes te lijf moet gaan. Linnen voor het ademen van de stof en zijde voor de glans. Misschien wel de beste mix. Eventueel zou je in een zogenaamde blend ook op zoek mogen naar mohair. Dit materiaal geeft glans en weigert te kreuken.

– Wol

: Als je zou weten dat een zogenaamde all-season wol gemiddeld genomen ongeveer 240-290 gram is. Dan kan voor een warme locatie specifiek op zoek worden gegaan naar wol dat 230-250 gram is. De dunste wol die in onze collectie te vinden is kent een gewicht van 210 gram. Dit is ultra licht en daarmee ook ultra prijzig

Tip: kies je voor een linnen of katoenen pak maar wil je wel zoveel mogelijk kreukvrij op de trouwfoto’s staan. Plan de shoot dan niet te laat op de dag. Of zorg dat je een stoomstrijkijzer stand by hebt

Laat, wanneer je voor maatwerk gaat, je ook voorlichten op de constructie van het jasje. Half gevoerd kan een optie zijn of misschien wel unconstructed? Lekker luchtig.

Kleurbeeld

Kies voor kleur. Probeer donkere tinten (zoals donker blauw en antraciet) in een zonnige omgeving te vermijden, maar laat je niet blind verleiden door de verkoper om een zandkleurig of heel erg licht blauw pak te nemen. Deze tinten kunnen prachtig bij de omgeving passen maar zijn deze tinten ook goed voor jou en sluiten ze mooi aan bij de bruid?

Voor dit seizoen zien we veel Napolitaans blauw, staal blauw, lichte taupe en af en toe een muisgrijs tint.

Accessoires

Als een slipper te casual is en een leren monk-strap te warm…..kies dan een paar loafers die je uiteraard zonder sokken draagt. Comfortabel, stijlvol en luchtig.

Vergeet niet dat er ook dassen zijn (als je toch formal wenst te gaan) die niet gemaakt zijn van zijden. Er is ook katoen en linnen.

Een algemene tip: wees als bruidegom niet al te gereserveerd in de kledingkeuze. Het is een feestelijke dag dus zorg ervoor dat je boven de gasten uitsteekt op het gebied van kleding. Schuw een pochet of hoedje dus niet bij dit thema.

Wil je persoonlijk advies, kom dan vrijblijvend langs in onze maatwerk winkel (Roelof Hartstraat 5, Amsterdam)


Chris van Luxemburg

Oprichter en eigenaar Pakkend