Stijlvol trouwen doe je zo … Part 4 – Lingerie

Wat?! Lingerie? Ja. Lingerie.

Het is geen verrassing dat je op onze nieuwspagina heel veel informatie treft over mode voor de man, maatpakken, trends, pasvormen, stoffen, trouwpakken, schoenen en ga zo maar door. Maar laten we eerlijk zijn; in een reeks artikelen over trouwen MOETEN we ons toch echt eens gaan richten tot de dames. Beter gezegd tot de verloofde dames. Gun ons alsjeblieft even dit moment zodat we onze betrokkenheid kunnen tonen en onze input kunnen leveren als het gaat om……. de lingerie voor de bruidsnacht. Het onderstaande geldt voor alle mannen, van over de hele wereld, voor altijd.

Women on top

In het hele trouwspektakel speelt de bruid (terecht) de hoofdrol. Haar verfijnd, ontwikkelde zintuigen zijn in staat het perfecte plaatje te realiseren. Haar mening is goud waard. Maar wat ze niet kan, is de gedachten van de man lezen. Deel dit artikel dus met je aanstaande en pluk er zelf de vruchten van.

Beste bruid, voor jullie speciale dag besteed je enorm veel aandacht aan de jurk. Nooit eerder was een jurk zo belangrijk. Nooit eerder dacht je na over de reacties van familie, vrienden en van je aanstaande. Ook nooit eerder dacht je zo uitvoerig na over de materialen en het silhouet.

Je bent hierin niet alleen kan ik je verklappen. Het houdt ons mannen ook bezig. Nou ja, toegegeven; we hebben het er zelden tot nooit over aan de bar met onze maten. Maar de bruidegom zelf fantaseert wel degelijk over zijn verloofde en haar outfit. Feit blijft. Natuurlijk, we blijven mannen. Dus als we over je dromen in je mooie jurk dan dromen we die jurk ook uit.

Trouwen part 4

Uit met die jurk

We hebben geen flauw idee hoe we straks op de bruidsnacht die prachtige creatie uit gaan trekken maar we hebben wel een beeld van onze bruid in haar bruidslingerie.

Ik ga er gemakshalve vanuit dat jouw man jou niet voor het eerst in lingerie zal zien. Heb je overtuigingen die ervoor hebben gezorgd dat jullie elkaar die nacht echt voor het eerst zonder in het adamskostuum mogen aanschouwen? Heel veel succes. Laat het tegen alle verwachtingen in een daverend spektakel worden.

Hoe dan ook. De vraag is voor welke lingerie kies je? Ken je de wensen / fantasieën van jouw man? En zo ja, ga je dat plaatje zo goed mogelijk invullen? Of trek je jouw eigen plan? Ga je alleen voor comfort (please don’t ! Please!) of ga je voor chique?

Welke kleur kies? Ga je voor maagdelijk wit, ordinair rood, sensueel bordeaux, zoet off-white, pikant zwart of onschuldig baby-blue. Ieder zijn smaak. Maar dat het belangrijk is, staat als een paal boven water. Als het dragen van lingerie een sport event was, dan is de lingerie voor de huwelijksnacht de WK finale.

My Angel

Omdat ik, zoals gezegd namens alle mannen spreek 😉 en precies weet wat we wensen, moet ik deze plek aangrijpen om een paar do’s en don’ts bij jullie voor het voetlicht te brengen. Het huidkleurige ondersetje is een no go. En, yes we know, tegen de tijd dat Victoria Secret haar nieuwste show aankondigt, zijn we van slag en kunnen we geen genoeg krijgen van de beelden. Maar na een lange avond te hebben gefeest, kunnen wij geen korset meer los peuteren.

Trashy?…No

Als je jezelf nou afvraagt of je jouw kersverse man een plezier doet met een hoerig setje… Bespaar je dan de moeite en bewaar dit voor een onbewaakt ogenblik nà de honeymoon. We weten het. We zijn vulgair, plat en tactloos maar het is ook voor ons ècht een belangrijke avond dus het hoeft geen porno herinnering op te leveren.

Stijlvol is denk ik een betere term voor de huwelijksnacht zoals we die voor ons zien. Draag iets waarin we zien dat jij je comfortabel, zelfverzekerd, sexy en gewild voelt. En nogmaals, iets waarbij we geen Youtube-uitpak-video nodig hebben.

Heel erg veel concreet advies over wat te dragen, kan ik je helaas niet geven. Lingerie is voor een man iets ongrijpbaars, iets magisch. Het doet iets met ons maar weten niet precies hoe dat werkt in onze bovenkamer. Het is net zoiets als drugs. We weten dat het iets met ons doet maar verklaren kunnen we het niet. Het mysterie van de lingerie is prikkelend en verwarrend tegelijk. We willen onze vrouw erin kunnen aanbidden en tegelijkertijd willen we het zo snel mogelijk uittrekken.

Eerder beweerde ik te kunnen spreken voor alle mannen. Maar het is natuurlijk onzin dat ik een dergelijke dosis inlevingsvermogen zo bezitten. Iedere man heeft een eigen beeld van zijn bruid in haar lingerie. Wat ik misschien wel voorzichtig mag aandragen: vermijd de safe way. Je gaat op een doordeweekse werkdag ook niet in een bruidsjurk naar je werk. Dus verwachten we dat ook de lingerie die nacht niet alledaags setje is.

Betekent dit voor jou het dragen van een kousenband, japon, baby-doll , bodystocking , jarretels, bustier, alles van kant of een sexy minuscuul transparant setje? Geen idee waar jij je prettig en sexy in voelt.

We do not speak about it

Heb ik inmiddels te veel verwarring gezaaid? Overweeg je om het maar gewoon te bespreken met je verloofde? Mwa, dat hoeft voor ons niet zo nodig hoor. Verras ons liever. Wat het ook is: own it. Draag het met volle overtuiging en zorg er zo voor dat DE nacht de aftrap is van nog vele spannende nachten.

Trouwens, laat je bij het shoppen voor de lingerie niet gek maken door het feit dat meer dan 50% van de bruidsparen geen seks heeft op de huwelijksnacht.

 

Chris van Luxemburg


Lees ook: